Menu Content/Inhalt
Főmenü > Szellemi áramlatok
Sant Ajaib Singh élettörténete
ImageAz ösvény követése az igazi önmagunk (Self) hegységén egy hullámvasúttal történő intenzív fel- és leszáguldásra emlékeztet, melynek végén több vár ránk, mint amiről valaha is álmodtunk. Ha úgy gondoljuk, hogy próféták és szentek csak a múltban éltek, és az Istennel való közvetlen beszélgetés lehetősége befejeződött, amikor a Biblia utolsó lapjait leírták, tévedünk. Isten ugyanannyira szeret minket, mint a kétezer vagy ötezer évvel ezelőtt született embereket, és folyamatosan küldi hozzánk szeretett fiait, hogy amire lelkünk vágyva vágyik, azt elmondják nekünk. Az életút, mely ezeken az oldalakon körvonalazódott, élő bizonyság erre.
Tovább...
 
Az Arany Rózsakereszt tana
ImageA Lectorium Rosicrucianum tanításai a "két természetrend tanán" alapszanak. Először is van a számunkra ismert természetrend, amely egy szükségrend és átjáróház, s egyaránt magában foglalja a halottakat és az élőket. Ebben a természetrendben minden alá van rendelve a megszületés, a létezés, a halál és az újjászületés keringő váltakozásának. Másodszor van egy eredeti, isteni rend.
Tovább...
 
Helena Petrovna Blavatsky életrajza
ImageA következő tizenöt évben kétszer-háromszor körbeutazta a Földet. Világvárosokban és istenhátamögötti helyeken élt, látott és tanult, keresett és tovább keresett, tökéletesítette képességeit. Járt Egyiptomban, ahol mágiát tanult egy idős kopttól, bejárta Európát, Kanadában a vörös indiánok kultúrájával, Illionisban a mormonok tanaival ismerkedett, New Orleans-ban a voodoo szertartásokat tanulmányozta, míg Peruban az ősi civilizációkat, majd Indiában töltött éveket.
Tovább...
 
Sathya Sai Baba legfontosabb céljai
ImageSri Sathya Sai Baba szeretné megismertetni az emberrel, a benne lakozó Istenségét, és a végső cél - az Istennel való egyesülés - eléréséhez szükséges viselkedés szabályait, követelményeit. Az kívánja, hogy az Isteni Szeretet és Tökéletesség épüljön be a mindennapi gyakorlatba. Azt szeretné, hogy e tulajdonságok által az ember élete örömmel, harmóniával, szépséggel, kegyelemmel...
Tovább...
 
Az Antropozófia
ImageSteiner szinte megszállottan ténykedett. 21 könyv, 4 dráma, 6000-nél több előadás, egy szobor (az emberiség képviselőjének, Jézusnak szobra), rajzok, makettek, a Keresztény Közösség (Christen-gemeinschaft) vallása, a Waldorf óvodák, iskolák, a Lukas-klinik stb. stb. maradtak fenn utána és viselik szellemi jegyeit. Könyveinek jelentős része csak gyorsírással lejegyzett előadásainak kiadványa. Két alapvető, valóban általa írt könyve a "Hogyan juthat az ember a magasabb világokról való megismeréshez?" és a "Szellemtudomány körvonalai".
Tovább...
 
Nincs megjeleníthető elem

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk