Menu Content/Inhalt
Főmenü > Szellemi áramlatok > Arany Rózsakereszt
Arany Rózsakereszt
Az Arany Rózsakereszt
ImageA Szellemi Iskolát Atyának nevezzük, akivel a Fiú képében találkozunk, s aki a Szent Szellem által visz bennünket a megújulás ösvényére. A tanuló a Szellemi Iskolában közvetlenül találkozik a Szent Szellemmel, a Vigasztalóval, aki Jézus Krisztusról tanúskodik. A tanuló a Szellemi Iskolában átéli az aktuális Krisztussal való találkozást, minden történelmi és előítélettel telített dogmatikus keret nélkül.
Tovább...
 
A Grál-legendák eredete és értelme
ImageA legtöbb legenda szerint a Grál őrzésére különleges templomot vagy várat építettek. Például egy magas, kerek, arany kupolás templomot, amelynek kupolájában drágakövek jelképezték a mennyet, s emellett egy arany nap és egy ezüst hold pályája volt felfestve. Néhány tudós szerint a perzsiai Shiz szent hegyén épülhetett egy ilyen templom. Ott égett a szent tűz, és feltételezhetően ezen a helyen, Perzsia legfontosabb szentélyében született Zarathusztra is.
Tovább...
 
Jan Van Rijckenborgh: A vegetáriánizmus fontossága
ImageNéhány ezoterikus azt a véleményt hangoztatta, hogy az ember már elért hanyatlása mélypontjára, s már felfelé fog menni. Mi pedig azt mondjuk: van még mélyebbre süllyedés más földrétegekbe. Hogy lehet-e felfelé vezető ösvényről beszélni, hogy van-e kiemelkedés ebből a sötétségből, az a személyes elhatározástól függ! A megkövesítő, elfajzást okozó eledelt például, melynek egész lényünk számára olyan életbevágó jelentősége van, nem veszik el tőlünk - magunknak kell személyes elhatározással lemondani róla. Ehhez az elhatározáshoz viszont megfelelő érettségre van szükség. Erre senkit sem lehet rábeszélni...
Tovább...
 
Az Arany Rózsakereszt tana
ImageA Lectorium Rosicrucianum tanításai a "két természetrend tanán" alapszanak. Először is van a számunkra ismert természetrend, amely egy szükségrend és átjáróház, s egyaránt magában foglalja a halottakat és az élőket. Ebben a természetrendben minden alá van rendelve a megszületés, a létezés, a halál és az újjászületés keringő váltakozásának. Másodszor van egy eredeti, isteni rend.
Tovább...
 
A tanulóság
ImageA Lectorium Rosicrucianumnak sok országban vannak templomai és konferencia központjai, ahol a tanulók rendszeresen találkoznak templom szolgálatokon és más rendezvényeken, melyek során tanulmányozzák a transzfigurista filozófiát, és elgondolkoznak azon, hogyan tudják azt az életükbe beilleszteni. Erre a célra világszerte különböző városokban mintegy 160 centrum található. Ezekben előadásokat és tanfolyamokat is tartanak az érdeklődőknek. Világszerte körülbelül 12.000 tanuló tevékenykedik.
Tovább...
 
A Gnózis maga az egyszerűség
Image"Az én birodalmam nem szavakból, hanem erőből áll" – jelentik ki a Bibliában. Ennek az erőnek a háza a szív. Ez a titok: akiknek szívében működő rózsa rejlik, azok rendkívül különleges "szervet" birtokolnak, amely az övék ugyan, de nem ehhez a világhoz tartozik. E szervvel elvileg felfoghatják a Gnózis, az igaz ismeret világosságát. És hála a Szellemi Iskolának, ez a megszabadító világosság nagyon közel van hozzánk. Számtalanszor, minden szívveréssel megszületik bennünk! Nekünk ajándékozza magát. Behatol a csoportba, és mindegyikünknek egészen a szívéig tör...
Tovább...
 
Jan Van Rijckenborgh: Életvitel és vegetáriánizmus
ImageAz állati test és állati vér étererőkön kívül aurikus, vagy ösztönerőket is tartalmaz, sőt gyakran olyan erőket is, amelyek még ezeken is túlmennek. Magasabb szempontból az utóbbiak hatnak pusztítóan az emberi testre. A testet a földhöz kötik és erősítik az ellenállását. Emiatt követeli meg a Szellemi Iskola tanulóitól a vegetáriánizmust. A szélsőséges vegetáriánizmus viszont veszélyes a tanuló számára, mert azáltal rendkívüli érzékenységi állapotok jöhetnek létre.
Tovább...
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk