Menu Content/Inhalt
Főmenü > Szellemi áramlatok > Quan Yin módszer > Ching Hai Mester életrajza
Ching Hai Mester életrajza
ImageChing Hai Mester, Au Lac-ban (Vietnám) született. Apja jó hírű természetgyógyász volt, aki szerette tanulmányozni a világirodalmat, különösen a filozófia érdekelte. Kedvencei közé tartoztak Lao-Ce és Chuang Ce írásai, amelyek így a gyermek Ching Hai Mester számára is hozzáférhetnek voltak. Ezeket és más keleti és nyugat filozófiai műveket olvasott, még mielőtt általános iskolába járt volna. Bár szülei katolikusok, a buddhista gondolkozásmódra is nyitottak voltak. Nagymamája buddhista volt. A Mester szeretett a nagymamájával lenni, aki a szentírásokat és buddhista imádságukat tanított neki. Családi hátterének köszönhetően a vallások irányába nagyon nyitottá vált. Reggel katolikus templomba járt, délután buddhista szentélybe, esténként pedig előadásokat hallgatott a szent tanításokról. Ez sok spirituális kérdést hagyott benne, mint pl. "Honnan jöttünk? Milyen az élet a halál után? Miért olyan különbözőek az emberek?"

A háború alatt, a városban hiány volt orvosokból és ápolókból, ezért iskola után a kórházban segített. Mosdatta a betegeket, kiürítette az ágytálakat és egyéb megbízásokat teljesített, hogy enyhítsen az emberek szenvedésén.

A Mester mindig szerette az állatokat, gyakran hazavitt és gondozott sebesült állatokat, hogy ápolja és szabadon eressze őket. Sírt, mikor egy állatot lemészárolni látott, és azt kívánta, hogy bárcsak meg tudná akadályozni a szükségtelen szenvedést. Vegetáriánus volt, akit egész életében taszította a gyilkolás vagy a hús látványa.

Egyidőben Németországban a Vörös Keresztnél dolgozott mint fordító, és önkéntesként is hosszú órákat töltött az Au Lac (vietnami) menekültek megsegítésével. Mindezt saját egészsége és kényelme rovására tette. Ching Hai Mestert munkája a Vörös Keresztnél sok ország menekültjeivel hozta kapcsolatba. Folyamatosan szembesült a háborúk és a természeti katasztrófák által okozott szenvedéssel és zűrzavarral. Sokat szenvedett, hogy enyhítse a fájdalmat amit látott, és felismerte, hogy mennyire tehetetlen bárkinek is megállítani az emberiség szenvedését.

Ez egyre erősebben hajtotta a megvilágosodás megtalálása felé, mivel ráeszmélt, hogy csak ez segíthet az emberiség szenvedésének enyhítésében. Ezt tekintve célként még komolyabban gyakorolta a meditációt. Új tanárokat keresett, mindent elolvasott, amit csak talált, és sok különböző módszert kipróbált. Azonban úgy érezte, hogy ezek az erőfeszítések nem hoztak gyümölcsöt, nem élte át azokat a spirituális jelenségeket; amiket a szent írásokban olvasott, és a megvilágosodott állapotot sem érte el. Ez abban az időben nagy csalódást okozott neki.

Németországban boldog házasságban élt egy tudóssal, akinek két szakterületen volt doktorátusa. Gyengéd, figyelmes és segítő férj volt, vegetáriánussá vált, együtt utazott feleségével a zarándokutakon, és sokat segített neki jótékony célú munkájában. Azonban a Mester úgy érezte, hogy házasságát fel kell bontania azért, hogy spirituális céljait követhesse. Férjével ezt hosszasan megvitatták, válásuk közös megegyezéssel történt. Ez mindkettőjük számára rendkívül nehéz volt, de a Mester nagyon erősen hitt abban, hogy ez volt a helyes döntés. Teljes figyelmét a megvilágosodás megtalálására kellett szentelnie.

Miután házasságát felbontotta, kereste a tökéletes módszert, amely egy élettartamon belül megszabadulást ad. Ezt egyetlen tanára sem ismerte, így sokat utazott és mindenütt a megfelelő Mester után kutatott. Végül, sok év elteltével egy himalájai Mestert talán, aki beavatta őt a Quan Yin Módszerbe, és megadta neki az oly sok éve keresett Isteni Erőátadást. A Quan Yin módszert egy ideig gyakorolva teljesen megvilágosodott. Folytatta a gyakorlást, fejlesztette megértését, és egy ideig visszavonultságban a Himalájában maradt.

Ching Hai Mester végül Formosára (Tajvan) utazott. Egyik este, amint tájfun és heves eső körben egy kis szentély mögötti szobában meditált, néhány ember kopogott az ajtaján. Kérdezte tőlük, hogy miért jöttek, mire azt válaszolták, hogy a "Könyörületesség és Megbocsátás Istennője válaszol imádságainkra és Téged említett, hogy Te vagy a nagy Mester, és hogy a megszabadulást adó módszert hozzád kell imádkoznunk." A Mester megpróbálta őket elküldeni, de nem mentek.

Végül őszinteségüktől és odaadásuktól meghatódva beleegyezett, hogy beavatja őket, de csak néhány hónapos megtisztulás után, és ha beleegyeznek, hogy vegetáriánusok lesznek. A tartózkodó természetű Ching Hai Mester nem keresett tanítványokat. Valójában többször is elmenekült az őt kereső emberek elől. Megtörtént ez Indiában, Németországban, Formosán és az Egyesült Államokban is, ahol szerényen meghúzódva egy kis szentélyben élt. Miután Formosán harmadszor is "felfedezték", rádöbbent, hogy az előtte álló elkerülhetetlen feladatok elől nem szabad elmenekülnie.

Elkezdte megosztani az Igazságról szóló üzenetét mindazokkal, akik erre vágytak, és az őszinte tanítványokat beavatta a Quan Yin módszerbe. Munkájának híre szájról szájra járt és ettől a kis formosai csoporttól milliókhoz jutott el. Utazott és tanított Ázsiában, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, Ausztráliában és Európában. Segítségével nagy spirituális fejlődést értek el a legkülönbözőbb társadalmi és vallási hátterű emberek. Szerte a világon találhatunk hálás barátokat és tanítványokat, akik készek segíteni, hogy szeretett Mesterüktől mások is tanulhassanak.

Túl azon, hogy beavatással és spirituális tanításaival számtalan embert segített, Ching Hai Mester végtelen energiájából a szenvedők és szűkölködők megsegítésére is jut. Humanitárius erőfeszítései az utóbbi években szerte a világón milliók életére és szívére hatottak. A Mester nem tesz különbséget a spirituális tudatlanságból, az anyagi javak hiányából vagy más körülményekből adódó ,szenvedés között. Ahol szenvedés van, ő segíteni fog.

Az utóbbi néhány évben Ching Hai Mester humanitárius tevékenységei közé tartozott a segélynyújtás: hajléktalanoknak szerte az Egyesült Államokban; a dél-kaliforniai tűz károsultjainak; árvizek károsultjainak az Egyesült Államok középső területein, Kína középső és keleti részén, Malájziában, Au Lac-ban, Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban; hátrányos helyzetű időseknek Brazíliában; azoknak, akiket a Fülöp- szigeteken a Mt. Pinatubo kitörése lakóhelyük elhagyására kényszerített; katasztrófa áldozatoknak Thaiföld észelvi részén; nélkülöző családoknál.

Formosán és Szingapúrban; leprásoknak MoLokain, Hawaiiban; spirituális közösségeknek Indiában, Németországban és Ugandában; szellemileg visszamaradott gyerekek családjainak Hawaiiban; a los angelesi földrengés áldozatainak; az Egyesült Államok háborús veteránjainak; árvaházaknak Au Lac-ban; AIDS és rák kutatóintézetekben az Egyesült Államokban; és sok-sok egyéb esetben, ahogy munkáját mind a mai napig folytatja. Természetesen meg kell említenünk soha végek nem érő, fáradhatatlan erőfeszítéseit a vietnami menekültek megsegítésére, akár menekülttáborban élnek, akár nem.

Bár nem vágyott semmilyen elismerésre, humanitárius tevékenységéért kormánytisztviselők világszerte elismerték és kitüntetésben részesítették. Például Honolulu (Hawaii) polgármestere 1993. október 25-ét Ching Hai Mester napjává nyilvánította ugyanúgy, ahogy 1994. február 22-ét Illinois, Iowa, Wisconsin, Missouri és Minesota kormányzója. Honoluluban megkapta a "Világ Béke díjat", és Chicagóban, 1994. február 22-én a "Világ spirituális vezetője" elismerést. A chicagói ünnepségre a világ számos kormány tisztviselője küldött gratuláló üzeneteket, köztük Clinton, Bush és Reagan amerikai elnökök. A "Tiszteletbeli Amerikai Állampolgár" címet is megkapta.

Az utóbbi években Ching Hai Mester arra is időt szentel, hogy teremtő módon kifejezze azt a szépséget, amit belül élvez. Kreatív munkái közé tartoznak festmények, díszes lámpák és legyezők, ruhatervek, énekek. Ezek közül sok készül eladásra, ezzel teremtve meg jótékony célú tevékenységének anyagi alapját. Ching Hai Mester azt mondja, hogy nem volt mindig megvilágosult. Hétköznapi világi életet élt és tapasztalatból ismeri problémáinkat, szívfájdalmainkat, szenvedélyeinket, vágyainkat és kétségeinket. Ismeri a Buddha-Lét Mennyei Birodalmait is, és tudja, hogy hogyan lehet innen odajutni. Életének ezen a pontján egyedüli feladata, hogy segítsen minket utunkon a meg nem világosult állapot szenvedésétől és zavarodottságától a teljes isteni felismerés boldogságáig és tökéletes tisztaságáig. Ha Te kész vagy, ő itt van, hogy hazavigyen!

A vallásokkal kapcsolatban szokatlanul széles látószögű. Tanulmányozta és tanítja Jézus, Buddha, Lao-Ce és mások munkáit. Mindig hangsúlyozza e nagy tanítások közti hasonlóságokat és lehetőséget ad, hogy az ő szemén keresztül láthassuk, hogy az összes nagy Mester ugyanazt az Igazságot tanította.

Gyakran magyarázza, hogy hogyan fejlődtek ki az eltérő vallási nézetek, pusztán a különböző korokban és országokban élő különböző emberek eltérő nézeteinek köszönhetően.

Ching Hai Mester az érdelelődő tanulóknak hátterüket és vallási kultúrájukat ágyelembe véve változatos előadásokat tart, legyenek akár keresztények, mohamedánok, buddhisták, zsidók, hinduk, taoisták, stb. Beszél angolul, franciául, németül, kínaiul és aulac nyelven. Ching Hai Mester szívesen fogad mindenkit, aki meg akarja tanulni, és gyakorolni szeretné a Quan Yin módszert, és beavatást kér tőle.
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk