Menu Content/Inhalt
Főmenü > Szellemi áramlatok > Kriya Jóga
Kriya Jóga
Az Ananda közösség
ImageSwami Kriyananda lett az elnökhelyettese ennek a Társaságnak, amit Yogananda alapított. Miután elhagyta az SRF-et 1968-ban alapította meg az Ananda közöséget, és evvel egy olyan elképzelést valósított meg, amelyet a mestere, Yogananda emlegetett rendszeresen. Ananda talán a világ legsikeresebb spirituális társasága. Ananda Falu 350 lakója Kaliforniában gyakorolja Yogananda  Kriya Jóga tanításait, és megosztják egymás közt a különböző üzleti ágak, iskolák vezetését,  mint amilyen például a "Kiáradó Fény" (The Expanding Light) lelkigyakorlat.
Tovább...
 
A Kriya Jóga
ImageA KRIYA JÓGA nem szekta, hanem egyetemes rendszer, melyet bizonyos tekintetben minden közösség és vallás alkalmaz. Olyan spirituális gyakorlat, amely mentes minden előítélettől és dogmától, ily módon nem kerül szembe semmilyen felekezettel vagy vallással sem. Jótékony hatása leginkább a hétköznapokban mutatkozik meg. A KRIYA JÓGA ezért nem jelent visszavonulást a világból, hanem a két világ pontos megfelelését, látszólagos ellentétük feloldását...
Tovább...
 
A meditáció ereje II.
ImageA régi szokások nagyobb erővel jelentkeznek. Emlékezzetek rá, hogy amikor elkezdtünk meditálni, a rossz szokások is felerősödtek. Ha pozitív tulajdonságaid megerősödnek, a negatívok is erőre kapnak, és harcolnak benned. Állandó harc folyik. Belső harc.
Tovább...
 
A meditáció ereje I.
ImageMiért mondtam el épp ma ezt a történetet? Mert ennek a kisfiúnak ma van a születésnapja. Indiában ezen a napon ünneplik. Ezt a fiúcskát isteni inkarnációnak tartják, Krisnához és Rámához hasonlóan. A neve: Vamana, a törpe.  Ő Isten jelenléte bennünk, nagyon kicsi, miniatűr, törpe formában. Isten jelenléte mindenütt ott van. Először magadban próbáld jelenlétét megérezni, azután pedig másokban is, mindenkiben és mindenütt. Minden lélegzetvételben emlékezz Istenre. Ha elméd átitatódik Isten jelenlétével, mindenhol érezni fogod jelenlétét. Éljünk egy jó életet. Az élet nagyon gyorsan elszalad. Senki nem tudja, meddig lélegzik még.
Tovább...
 
Mi a célod? II.
ImageTehát először megfigyelni, átgondolni, meghatározni a célt, és csak aztán indulni. Vagyis készítsétek fel magatokat előre, hogy útközben ne jöhessen a kétely, hogy vajon a jó úton haladtok-e! Mert különben félúton visszafordultok. Ne feledjétek: „Egyedül Isten az Igazság!” És ha ezt el akarjátok érni, és Istent akarjátok szeretni, akkor az igazságban kell élnetek. A hamisság nem fér össze az isteniséggel. Ezért legyetek őszinték, egyenesek, vigyetek több örömet, szeretetet az életetekbe. Legyetek aktívak és ne lusták!
Tovább...
 
Mi a célod? I.
ImageMire van szükségünk? Mi is a célunk? Ne felejtsük el, hogy noha magasabb cél felé törekszünk, attól még nem kell feladnunk mindent az életben. Legyen célod az életben. Légy tisztában vele, mit akarsz elérni. Legyen tiszta elképzelésed célodról. Amikor egy festő nekiáll egy festményt elkészíteni, az üres vásznon már látnia kell azt, belső szeme előtt meg kell jelennie annak...
Tovább...
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk